Wednesday 17 December 2008

Dez in Porobello market


V soboto je dezeval. In midva sva se odpravla na Portobello market. Zmerej ga obisceva pred bozicem. Ker tukej so najboljse vintage trgovine, starinarnice, stojnice s smukom in se kaj. Idealno za nakupovanje daril. Vreme nama je celo prihranilo horde turistov, ki ponavadi v tvorijo neprehodno guzvo....Zvecer pa sva v pubu Princess Louise nazdravla Liz za njen 27. rojstni dan. Vse najboljse!

V cetrtek smo hitel v bolnico obiskat Oliverjevega strica. Novice niso bile najboljse, pricakal nas je v nezavesti. Za trenutek december ni bil prevec vesel...a kljub temu sem uspela pricarat droben nasmesek na obrazih Muldoonovih bratov.

Za Miklavza...

Miklavz nama je pripravil malo presenecenje. Irena in Bostjan sta se najavila v mestu, tako malo za res in sluzbeno in malo za zabavo. Veselo in lustno jih je blo vidt. Od obiska pa mi bo vedno in najbolj ostala v spominu vecerja po iransko in trkanje s cajem.

Thursday 4 December 2008

overpowerd


When I think that I' m over you, I'm overpowerd....je zazvgolela Roisin Murphy v soboto 29. novembra v Brixtonu in tako otvorila svoj koncert. Trajal je dve uri, ona pa je pela pesmi od zadnjega albuma do svojega prvega solo, ter celo komad I want you, katerega je prepevala se kot clanica Moloka.Mimo grede, I want you je eden izmed mojih najljubsih stiklcov in seveda sem bla cist paf ko ga je zapela. Scena je bila preprosta, z graficno projekcijo v ozadnju. Na odru pa je bilo videt zmes muzikontarjev, Roisin, ki je poplesavala v ze svojem znacilnem muvanju, in pa dveh back vokalistk, ki z evforicnim plesom nista zaostajali za zvezdo. Poleg odra je blo opazit dva piflarska moza, ki sta bila njena osebna garderoberja in ji pomagala zlest v razne, no, kako bi opisala, futuristicne kostume. Vzdusje je bilo naelektreno, fenomenalno. Midva sva sicer sedela na balkonu in vsakic ko smo vstal, je varnostnik priteku v ospredje in nam zazugal naj sedimo. No ja, jaz in punca zraven mene, sva vseeno migale na stolu in prerukale celo vrsto. Roisin je dala vse od sebe, vokalno, kustumi in nasploh performance. Za namecek se je se vrgla med publiko. Njeno predskupino je predstavljala solistka Bishi. Indijka, ki zagala na sitre in nas prav lepo ogrela za koncert.